Kıbrıs

Töre, Larnakalılar Derneği heyetini kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Larnakalılar Derneği Başkanı Zarifşen Menteşoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Menteşoğlu, Başkan Töre’yi Kayıp Otobüs Anıtı’nın 13 Mayıs’ta gerçekleşecek olan açılışına davet etti.
Türkiye’den ve Azerbaycan’dan dostluk gurubu milletvekillerinin 13 Mayıs’ta KKTC’de olacağını belirten Başkan Töre de, açılışa hep birlikte katılacaklarını ifade etti.

“Bütün şehitleri anmak ve hatırlamak bizim görevimizdir” diyen Töre, kendisinin de bu inancı taşıdığını, şehitlerine ve gazilere sahip çıkmayanların devlet sahibi olduklarını söyleyemeyeceğini kaydetti.
Mücadele yıllarında yaşananları anlatan Töre, Larnaka Sancağı’nın en çok şehit veren sancaklardan biri olduğunu ve bir çok köyde katliamların yaşandığını belirtti.

“Kayıp Otobüs” şehitleri olarak anılan 11 şehidin anısının yaşatılmasının önemli olduğunu dile getiren Töre, Larnakalıların Kayıp Otobüs Anıtı’nı hayata geçirmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.
Tarım ve Doğal Kaynakları Bakanlığı döneminde arazi tahsisini gerçekleştirdiğini anımsatan Töre, İskele Belediyesi’ne ve tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu