Kıbrıs

“USARGAMES 2024 Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları” açılış töreni yapıldı

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi “USARGAMES 2024 Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları” açılış töreni, Lefkoşa Metehan bölgesinde gerçekleştirildi.
Törene Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu katıldı.

Törende, ilk olarak Arama Kurtarma Derneği öğrencileri adına Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nden Nergis Gülali konuştu.

Gülali, arama kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu 6 Şubat 2023 depreminde gördüklerini söyledi.

Gülali, “Bizim için mesleki alanda bu yarışma özgüven geliştirip, psikolojik olarak güçlü kalmayı ve acil durumlarda nasıl davranmamız gerektiği öğretiyor. Almış olduğumuz eğitimlerolası doğal afete hazır olmamız konusunda bize katkı yapılmıştır” dedi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ise konuşmasında, afet yönetimin toplum için önemine değindi.

Karaca, “Gençlerin arama kurtarma faaliyetine olan ilgisi bizi mutlu etmektedir. Deprem riski nedeniyle afet yönetiminin önemi ortaya çıktı. Paydaşlarla birlikte bilgi ve kapasite artırımı için çalışmaları sürdürüyoruz. Farklı kesimlerin de katılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Toplumsal bir güç oluşturmayı hedefliyoruz. Afetlere karşı bilinçli bir toplum oluşturursak, doğal afet durumunda zararları en aza indirebiliriz. Umarız önümüzdeki yıllarda bu katılım artarak devam eder. Faaliyetlerimiz insan hayatına dokunuyor.. Benzer faaliyetlerin devamını diliyoruz” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise konuşmasında, arama kurtama çalışmalarının önemini çok yakın bir geçmişte, 6 Şubat depreminde tecrübe etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, bir kez daha böyle bir felaketle karşılaşmama temennisinde bulundu.

Arama kurtarma yarışmalarının bir sosyal sorumluluk projesi olarak da önemine işaret eden Amcaoğlu, 23 üniversitedeki yaklaşık 110 bin öğrencinin, günü saati geldiğinde arama kurtarma faaliyetlerini yerine getirmek, bir sivil kuvvet olarak, gelecekte yardıma koşabilecek bir planlamayı yaptığını kaydetti.

Amcaoğlu, “Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı önemli bir misyonu gösterse de, bu ülkedeki en önemli ihtiyacı karşılayan ve bunu örgütlerken, bir yarışma ortamında daha ileriye gitmesini sağlaması bizim için çok önemli. Devlet olarak da, hükümet olarak da, bu konudaki yapılanma devam ederken, hem araç teçhizat hem de personelin ihtiyaçları giderilirken, şunu bilmeliyiz ki! sadece kamu tarafı değil, bütün devlet kurumları ile birlikte, bu konudaki hassasiyeti göstermek zorunda ve gereğini yerine getirmek durumdadır ve burada yapılan bu yarışmalar bunun örneğidir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu