Kıbrıs

“Ediz Hun’la Kıbrıs Şehitlerini Anıyoruz”

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi iş birliğindeki “Ediz Hun’la Kıbrıs Şehitlerini Anıyoruz” programı Girne Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre de katıldı.
Programın açılış konuşmasını GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Neriman Saygılı yaptı.

Saygılı , Atatürk’ün “Kıbrıs adasına dikkat ediniz” sözlerine atıfta bulundu ve Ortadoğu’da yaşanan çatışma ve karışıklığa işaret ederek, egemen güçlerin bölgede huzur bırakmadığının altını çizdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de Barış Harekatı’nda Mehmetçikle Mücahid’in omuz omuza mücadele
ederek, bu günlere gelindiğini ifade etti.

KKTC’ye dört elle sarılmak gerektiğini de ifade eden Töre, KKTC’nin “Ne Mutlu Türküm” diyen herkesin devleti olduğunu vurguladı.

Töre, “Bu toprakları bize ne Yunan , ne İngiliz ne Fransız ne Amerika ne de Ruslar hediye etti.Burada direne direne can ve kan vere vere bu günlere geldik.KKTC Aziz şehitler ve kahraman gazilerin hediyesidir. Ne Amerika ne Avrupa Birliği’ne ne Rum –Yunan ikilisine ne de dahili ve harici düşmanlara bırakacak değiliz”dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Barış Harekatı sayesinde yarım asırdır, Adada barışın hüküm sürdüğüne vurgu yaparak, harekatın, Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Tatar, “Büyük Türk Milletinin kopmaz ayrılmaz bir parçası olarak , KKTC devletini yaşatmak, Doğu Akdeniz’de Türklüğü koruyabilmek için, harekattan 50 yıl sonra da, Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan’da mavi gökte ,bu coğrafyanın zenginliklerini paylaşmak için Kıbrıs Türkü Anavatan’ın desteğiyle bir aktördür , bir taraftır, bir otoritedir bir devlettir” dedi.

Tatar, Kıbrıs Türk tarafının egemenliği kabul edilmeden Kıbrıs konusunda herhangi bir görüşme yapmayacaklarını da kaydetti.

Tatar, Ediz Hun’un gençler için bir idol ve örnek olduğunu dile getirerek, harekât zamanlarında Ediz Hun ve Türkân Şoray’ın birlikte Kıbrıs’a gelerek,
Mehmetçik, mücahit ve halkla buluşmasının önemine ve değerine işaret etti.

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş’ın, ‘Hikayelerle 20 Temmuz Barış Harekatı’ konulu sunumunun ardından, sanatçı Ediz Hun’un söyleşisi gerçekleşti.

Ediz Hun, Barış Harekatının 50’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında yeniden Kıbrıs’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ediz Hun söyleşisinde, özel hayatı, eğitim hayatı, sinema geçmişinden kesitlere değinerek , Kıbrıs’a ilk ziyareti hakkında anılarını paylaştı.

brt

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu