Dünya

Kıbrıslı seçmenler 17 merkezde oy kullanabilecek

 

Güney Kıbrıs İçişleri Bakanlığı, Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanmak isteyen Kıbrıslı seçmenler için yurt dışında toplam 17 oy verme merkezinin açılacağını söyledi.

 

Bakanlık, bu seçimlerde yurt dışında toplam 4 bin 691 kişinin oy kullanmak için kayıt yaptırdığını, seçmenlerin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yalnızca bu sandıklarda oy kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

 

Yunanistan’ın başkenti Atina’da toplam 1.586 seçmene hizmet verecek üç oy verme merkezi açılacak. Ülkenin ikinci şehri Selanik’te 669 seçmene hizmet verecek iki sandık açık olacak.

 

Yunanistan’ın diğer yerlerinde Patras, Herklion, Ioannina Gümülcine ve Volos’ta birer sandık açık olacak ve sırasıyla 269.137, 114, 101 ve 87 seçmene hizmet verecek.

 

Yunanistan dışında, Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da toplam 1.082 seçmene hizmet veren toplam üç sandık açık olacak.

 

Birleşik Krallık’taki diğer üç şehirde birer oy verme merkezi açık olacak; Birmingham, Manchester ve Glasgow sırasıyla 131, 98 ve 58 seçmene hizmet veriyor.

 

Belçika’da, ise ülkenin başkenti Brüksel’de toplam 359 seçmene hizmet veren bir oy verme merkezi açılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu