Kıbrıs

Karakaya: Katillerin olası kast ile yargılanıp ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağız

6 Şubat depreminde yerle bir olan, 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinden 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili ocak ayında Adıyaman’da başlayan ve 26 Nisan’da devam edecek dava öncesinde Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş yapıldı.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde, “Adalete Işık Tut” sloganı ve sanıkların olası kastla yargılanması talebiyle düzenlenen yürüyüş Lefkoşa Otobüs Terminali’nden başladı ve Lefkoşa Şehitler anıtı önünde tamamlandı.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Terminaldeki yürüyüşte BRT’ye açıklama yaparak, “katillerin olası kast ile yargılanıp ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Karakaya, “Mağusada yaktığımız meşaleyi lefkoşaya taşıdık. Adalet çığlıklarımızı atmaya devam edeceğiz. Bizim meleklerimize verilmiş sözümüz var davamızdan vazgeçmeyeceğiz. 26’sında adıyamanda 3. Ağır ceza mahekemesinde suçlulara herkese tüm gerçekleri göstererek katillerin olası kast ile yargılanıp ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağız. biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Biz çocuklarımızı en sevdiklerimizi kaybettik onlar birer katil ve bunun cezasını ödeyecekler onların cezası olası kast.. gerçek adaletin uygulanmasını istiyoruz. kıbrıs halkı ile birlikte adelete ışık tutuyoruz. Haftaya Perşembe günü adıyamanda mücadelemize devam deceğiz.”

Daha sonra Lefkoşa Şehitler anıtı önüne yüründü ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya orada basına açıklamada bulundu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu