Kıbrıs

Dinçyürek: Yardımlaşma konusunda duyarlı olan gençler önümüzdeki süreçte topluma büyük katkı verecek

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi “KAÜ öğrencileri ile bir dilek de sen tut Projesi kapsamında Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışta bulundu.

Dayanışma ve yardımlaşmanın önemine değinen Bakan Dinçyürek, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi öğrencileri ve yetkilerinin duyarlı davranışlarının birçok kurum ve sivil toplum örgütü tarafından örnek alınması gerektiğini, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Dinçyürek, yardımlaşma konusunda hassas ve sorumluluk sahibi gençlerin önümüzdeki süreçte bu topluma çok büyük katkı verecek olan başarılı gençler olduklarını belirterek katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen “KAÜ öğrencileri ile bir dilek de sen tut Projesi” ile toplam 60 kişiden oluşan Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin dilekleri kağıda yazılarak dilek ağacına asıldı. KAÜ öğrencileri dilek ağacına asılan bu dilekleri yerine getirdi.
KAÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emel Yılmaz’ın yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları (THU) Dersi kapsamında beş hafta boyunca süren “KAÜ öğrencileri ile bir dilek de sen tut” Projesi’nde ilk olarak, 24 Nisan Çarşamba günü THU dersini alan KAÜ öğrencileri tarafından, Alayköy’de bulunan Kampüste kermes düzenlendi.

Projenin devamında, KAÜ öğrencileri tarafından Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi ve ziyaret kapsamında kermesten elde edilen gelir ile KKTC Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin “gıda ve kıyafetten” oluşan dilekleri dersin öğrencileri tarafından hazırlanan dilek ağacına asılarak yerine getirildi. Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik sırasında KKTC Sağlık Bakanlığına bağlı Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Hekim YTKD. Başhekimi Dr Nil Ergün Eledağ MD, PhD  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emel Yılmaz öğrenciler ile birlikte hazır bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu