Kıbrıs

DAÜ’de “Farmasötik Kimya ve Farmasötik Toksikoloji Alanlarında Yeni Gelişmeler” semineri

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi tarafından “Farmasötik Kimya ve Farmasötik Toksikoloji Alanlarında Yeni Gelişmeler” konulu seminer gerçekleştirildi.

DAÜ Eczacılık Fakültesi Yeşil Salon’da gerçekleştirilen seminerde, Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Soodabeh Davaran “Kök Hücre Temelli Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp İçin Gelişmiş Nanobiyomalzemeler” ile Yrd. Doç. Dr. Aziz Eftekhari “Sağlık ve Toksikolojik Perspektif İçin Yeni Nanoteranostikler” başlıklı sunumlar yaptı.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, seminere DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Ozan Gülcan, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. N. İlke Akçay, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ile Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Davaran ve Yrd. Doç. Dr. Eftekhari tarafından gerçekleştirilen sunumlarda Farmasötik Kimya ve Farmasötik Toksikoloji alanlarında yaşanan son güncel gelişmeler ve son yaklaşımlar üzerinde durularak konu ile ilgili bilgiler aktarıldı.

-DAÜ Rektörlüğü Ziyaret Edildi

Öte yandan Prof. Dr. Davaran ve Yrd. Doç. Dr. Eftekhari söz konusu seminer öncesinde DAÜ Rektörlüğü’nü ziyaret etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman M. Karatepe ve Prof. Dr. Ali Öztüren ile bir araya gelen konuklar, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, ev sahipliğinden dolayı DAÜ’ye teşekkürlerini ilettiler.

Prof. Dr. Kılıç, alanlarında uzman iki konuğu DAÜ’de ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek söz konusu seminer ile öğrencilerin verimli bilgiler edineceklerine inandığını belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu