Kıbrıs

9 Günlük bayram tatili bugün başladı

Dokuz günlük bayram tatili başladı. İslam aleminin iki bayramından biri olan Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor.
Bakanlar Kurulu kararıyla 8 Nisan Pazartesi ile arife gününe denk gelen 9 Nisan Salı’nın idari tatil verilmesiyle bu yıl kamuda Ramazan Bayramı tatili dokuz gün olacak.
Arife olan salı günü tutulan son orucun ardından başlayacak Ramazan Bayramı, üç gün sürerek ve cuma günü sona erecek. Bayram namazı, ülke genelindeki tüm camilerde 10 Nisan Çarşamba günü saat 06.37’de kılınacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, bayramın birinci günü saat 11.00’de Cumhurbaşkanlığında halkla bayramlaşacak. Başbakan, UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ise saat 10.00’da UBP Genel Merkezi’nde partililerle bayramlaşacak.

Meteoroloji Dairesi, KKTC’de 12 Nisan Cuma gününe kadar alçak basınçla serin ve nemli hava kütlesinin etkili olacağını açıkladı.
Polis Genel Müdürlüğü de halkın huzur ve güvenliği için bayram tatili süresince 24 saat kesintisiz olarak halkın hizmetinde olacağını açıkladı ve tüm halkın bayramını kutladı.

Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Polis Genel Müdürlüğü, trafikte uyulması gereken kuralları hatırlattı. Polis Genel Müdürlüğü, alkollü araç kullanılmaması ve araç sürerken telefondan uzak durulması uyarısı da yaptı.
Halkın Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmesi için gerekli tüm emniyet tedbirlerini aldığını duyuran Polis Genel Müdürlüğü, şikayet ve yardım taleplerini değerlendirmek üzere, her zaman olduğu gibi bayram tatili süresince de “155 Polis İmdat, 199 İtfaiye, 156 Narkotik” ve diğer telefon hatları ile kesintisiz olarak 24 saat halkın hizmetinde olunacağını vurguladı.

Tüm belediyeler de bayram tedbirlerini aldı. Bayram süresince ayrıca Lefkoşa Fuar Alanı’nda bayram yeri kurulacak.

Bayram süresince LTB Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ekibi de görev başında olacak. Her türlü bilgilendirme, yönlendirme ve sığınma talebi için “Alo 185 Çözüm Hattı” üzerinden nöbetçi ekiplere ulaşılabilecek.

Diğer yandan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, birliğe üye beş yıldızlı büyük tesislerin bayram tatilindeki doluluk oranlarının yüzde 83; küçük otellerin doluluk oranlarının ise yüzde 49 olmasının beklendiğini açıkladı.

Birlik, toplam 106 üye otelin 12’sinde bayram boyunca yüzde 100 doluluk; 42’sinde ise yüzde 60-99 arasında doluluk oranı beklendiğini de kaydetti.
Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı süresince özel uçaklar hariç, tarifeli, charter ve ek seferler de dahil olmak üzere 749 uçağa ve binlerce yolcuya hizmet verecek.

T&T Havalimanı İşletmeciliğinden yapılan açıklamada, Ercan Havalimanı’nın KKTC’deki bayram tatilini kapsayan 5- 14 Nisan tarihleri arasındaki 10 günlük sürede 375 gelen, 374 giden uçağa ev sahipliği yapacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu