Kıbrıs

Başbakan Üstel Adıyaman’daki duruşma öncesi basın açıklamasında bulundu

Başbakan Ünal Üstel, İsias Otel davasının ikinci duruşması öncesinde Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi önünde basına açıklamada bulundu.

Başbakan Üstel adalet arayışının devam ettiğine vurgu yaparak” Biz bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak buradayız . Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır , Biz çocuklarımız unutmadık, unutturmayacağız. Adalet sonuçlanana kadar bu işin takipçisi olacağız “dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güvendiklerini ifade eden Başbakan Üstel, “çok yakın bir zamanda adalet tecelli edecek ve suçlular gerekli cezayı alacaklar” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İsias Davası duruşması öncesinde basına açıklama yaptı.

Üstel, Adalet arayışının devam ettiğine vurgu yaptı.

Üstel , “ Bu depremde biz de çocuklarımız kaybettik ve o günden bugüne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güveniyoruz. Birinci duruşma bundan bir müddet önce başladı ve sonuçlandı. Bugün ikinci duruşma için bugün KKTC olarak, bütün kesimlerimzi ile buradayız, hükümet oalrak buradayız, bakan olrak arkadaşlarımızla burdayız, muhalefet başkanı ile, milletvekilleriyle ve yavrularımzın aileleriyle, yakınlarıyla Adıyaman’a geldik ve ikinci dyuruşma olacak. Bu çocuklar artık bizim KKTC’nin davasıdır. Onların acıları hepimizin acılarıdır. biz çocuklarımız unutmadık, unutturmayacapız ve adalet sonuçlanana kadar biz bu işin devlet olarak takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Başbakan Üstel, konuşmasında Gazi Üniversitesi’nin raporuna atıfta bulunarak, raporun hukukçular tarafından incelendiğini ve tam neticelendirilmediğini tespit ettiklerini kaydetti.

Üstel, “3 tane ayrı ünivesitemizden ve onların oluşturduğu TC uzman kişlilerin görüşlerine müracaat ettik ve onların hazırladığı 3 tane de rapor mahkememize verildi. Gazi Üniversitesinin raporunu hukukçu arkadaşlarımız incelediği zaman gördük ki tam neticelendirilmemiş bir rapor ortada durur . Bugünkü mahkemeden bizim hukukuçularımızn talep edeceği yeni bir üçüncü rapor ve bu rapor ışığında adaletin tecelli etmesini bekleyeceğiz.” Dedi.

Başbakan Üstel İsias davasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’Nin davası olduğuna bir kez daha vurgu yaparak şunları söyledi:

“Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır, ailelerin acıları, bizim acılarımızdır. o yüzden bugün yine ülke olarak, devlet olarak Adıyaman’dayız ve inanıyorum ki! bugün değilse bile, çok yakın bir zamanda adalet tecelli edecek ve suçlular gerekli cezayı alacaklar dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu