Kıbrıs

Karakaya:İsias Davası’nda adalet için bir aradayız

İsias Otel davasının ikinci duruşması öncesinde Şampiyon Meleklerin aileleri, Adıyaman Adalet Sarayı’nda basın açıklaması yaptı.

Aileler adına ortak basın açıklaması yapan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, ‘Ortak davamız İsias’ta yeni bir sürece giriyoruz. Dava sürecinde 2. duruşma için yeniden buradayız. Son adalet yürüyüşümüz ile birlikte buraya çok daha güçlü geldik. Kıbrıs ve dünyanın 4 bir yanından tüm yürekler bizimle biliyoruz” dedi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya’nın açıklaması şöyle:

“Sevgili dava arkadaşlarımız,

Bugün burada bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımız,

Çok Kıymetli Basın Mensupları,

“Ortak Davamız” olan İsias’da yeni bir sürece giriyoruz. Grand İsias otel davası için başlatılan dava sürecinde ikinci duruşma için yeniden Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeyiz.

Son ADALET yürüyüşümüz ile birlikte buraya çok daha güçlü olarak geliyoruz. Kıbrıs’ın ve dünyanın dört bir yanından tüm yüreklerin bizlerle birlikte olduğunu biliyoruz.

Kalbimizi gömdüğümüz bu topraklarda çok daha güçlü, kararlı, dirayetli ve sabırlı olmak zorundayız.

445 gündür en değerlilerimiz yanımızda değil, onlara sarılmak, koklamak isterken her gün mezar taşlarını seviyoruz. Her gün, her dakika, her an, MELEKLERE ADALET SÖZÜMÜZÜ anımsıyoruz.

Ne olursa olsun, bu dava adaletle sonuçlanana kadar hep birlikte olmaya devam edeceğiz.

Katiller hesap verene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Dava ile ilgili geçtiğimiz haftalarda üzüntümüzü, endişemizi ve öfkemizi artıran, adalet isteğimizi daha güçlü hale getiren kararlar alınmıştır.

Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz. Hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti adaletinden tek beklentimiz vardır: İsias cinayetinin failleri bizlerden aldıkları her canının bedelini ödemelidir.

Bu cezayı yalnızca kendi çocuklarımız için değil bir deprem ülkesinde, başka hiçbir anne ya da baba evladının ardından yas tutmasın diye istiyoruz.

Öylesine ibretlik bir ceza olmalıdır ki kimse yapı güvenliğini ihmal etmeye bir daha cesaret edemesin!

İlk duruşma sonrası geçen 3 buçuk aylık sürede tarafımızdan alınan bağımsız bilimsel raporlarda binanın tüm usulsüzlükleri ortadadır.

“Otel” dedikleri ucubenin tam 17 saniyede yıkıldığı raporlara girmiştir. Bütün kusurlar nettir, suçlar sabittir ve suçlular bellidir.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkeme heyeti bu gerçeklerle hareket etmek zorundadır.

Kim olduğu belli olan bu katiller, yarattıkları bu usulsüz yapıda çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, çok sevdiğimiz arkadaşlarımızı ve turist rehberlerimizi bizden koparmıştır.

Şampiyon Meleklerimizi, rehber arkadaşlarımızı, deprem kayıplarının her birini sevgi ve özlemle her nefeste anıyoruz. Biz, onları bizden koparan bu katillerin hep peşinde olacağız.

Saniyeler içerisinde kum yığınına dönerek sevdiklerimize mezar olan bu yapının sorumluları biliçli taksirle değil, OLASI KASTLA öldürmeden itham edilmelidir.

Bugün tutuklulukların devamı, dava dosyasında sorumlu kamu görevlileri için de yargılamanın başlatılması ve Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve hiçbir bilimsel gerçekle uyumlu olmayan rapordan ayrı yeni bir bilimsel rapor talebi ile buradayız. Türkiye adaletine ve mahkeme heyetine güvenmek istiyoruz.

Yüzlerce, binlerce kilometre uzaklardan gelerek bizlere güç veren herkese, basın emekçilerine ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Bizim meleklerimize verilmiş bir sözümüz var ve hep birlikte bu sözümüzü tutacağız.

İyi ki varsınız, İyi ki yanımızdasınız!”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu