Kıbrıs

YDP’den Milletin Partisi’ne ziyaret…Arıklı: Birleşme konusunu yetkili kurullarda değerlendirme kararı aldık

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve üst düzey parti yetkililerinden oluşan heyet Milletin Partisi’ne ziyarette bulundu.

Milletin Partsinin Merkez Binası’nda gerçekleşen toplantının ardından basına açıklama yapan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Milletin Partisi’nin kurucularının YDP’nin kuruluşuna büyük emek verdiklerini ve geçmişteki birtakım tartışmaları geride bıraktıklarını ifade etti.

 

Yeniden Doğuş Partisi ile Milletin Partisi’nin yeniden bir araya gelmesi gerektiğini belirten Arıklı, birleşme konusunu yetkili kurullarda değerlendirme kararı aldıklarını söyledi.

Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu’na “eski bir yol arkadaşı” diye hitap eden Arıklı, ziyaretlerinin oldukça olumlu bir sonuç verdiğini de kaydetti.  

Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu da, YDP ile uzun yıllar birlikte mücadele ettiklerini ve yol ayrılığının temelinin anlaşmazlık olduğunu dile getirerek, birlikte hareket etme konusunda çok ciddi baskıların olduğunu belirtti.

Zaroğlu, Arıklı’nın birleşme konusundaki ısrarlı tavrını ve yapılan teklifi olumlu karşıladıklarını ve bu teklifleri yetkili kurullarla görüşerek birleşmenin gerçekleşeceğini ifade etti.

BRT

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu