Kıbrıs

KTÖS ve KTOEÖS Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Yönetim Kurulları, “öğretmenlik mesleğine ve öğretmen haklarına yönelik uygulanan baskılar” nedeniyle eylem ve basın açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde konuşan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Öğretmene baskı ve tehdidin arttığını savundu.

Maviş, okulların yüzde 80’inin 1974 yılı öncesinden kaldığını ve 123 okulun güçlendirilmesi ve yeniden yapılması gerektiğini söyledi, çocukların güvenli olmayan okullarda eğitim almasına karşı olduklarını belirtti.

Her çocuğun eğitim hakkına sahip olduğunu savunduklarını belirten Maviş, özellikle Rusya ve Ukrayna’dan gelen öğrencilerin belirli aşıları yaptırmak istememesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de konuşmasında, Okulların deprem risk raporlarının bilinmediğini savunarak, “Milli Eğitim Bakanı deprem riski olan birçok okul olmasına rağmen Erenköy Lisesinde kantin açılışı yapıyor” dedi.

KTÖS Başkanı Mustafa Baybora da, Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmen düşmanlığını kendisine şiar edindiğini iddia etti.

Baybora, Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlere anti-demokratik şekilde baskı uygulayarak soruşturmalar açtığını da ileri sürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu