BAKAN PİLLİ: TOPLAM 1212 TEST YAPILDI, 1 POZİTİF VAKAYA RASTLANDI, 6 KİŞİ DE TABURCU EDİLDİ

Bakan Pilli, pozitif vakanın hava yolu ile ülkemize geldiğini, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından vakaların temaslı takibinin yapıldığını belirtti.
Bakan Pilli, pozitif vakanın hava yolu ile ülkemize geldiğini, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından vakaların temaslı takibinin yapıldığını belirtti.
Bayram süresince maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerektiğini bir kez daha hatırlatan Bakan Pilli, 65 yaş üstü ve kronik hastaların mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlardan uzak durması gerektiğini belirtti.
Bakan Pilli, Güney’de vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandığını, vatandaşlarımızın yurt dışına ve Güney Kıbrıs’a mecbur kalmadıkça gitmemeleri gerektiğini, zaruri durumlarda ise maske kullanımı gibi kurallara mutlaka uymaları gerektiğini dile getirdi. Bakan Pilli, tüm halkımızın yeniden bayramını kutlayarak, sağlıklı günler diledi.
31 Temmuz 2020 Covid-19 genel durumu şöyle;
Bugün Yapılan Test Sayısı: 1212
Bugün saptanan Pozitif Vaka Sayısı: 1
İyileşip Bugün Taburcu Edilen Vaka Sayısı- 6
Bugün Kaybedilen Vaka Sayısı- yok Yapılan Toplam Test Sayısı- 70.012
Toplam Vaka Sayısı- 145
İyileşip Toplam Taburcu Edilen Vaka Sayısı – 120
Tedavisi Devam Eden Vaka Sayısı- 21
Toplam Kaybedilen Hasta Sayısı- 4
Yoğun Bakımda Yatan Hasta Sayısı- yok