Dünya

Biden'dan Netanyahu'nun Gazze'deki eylemleri hata mesajı


Biden, ABD’de İspanyolca yayın yapan Univision kanalına verdiği mülakatta, Netanyahu hükümetinin Gazze’deki tutumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.


Netanyahu’yu Gazze’deki eylemlerinden dolayı eleştiren Biden, “Yaptığı şeyin bir hata olduğunu düşünüyorum. Yaklaşımına katılmıyorum.” dedi.


Biden, İsrail’e Gazze’de acil ateşkes sağlanması için adım atması ve insani yardımlara erişime izin vermesi çağrısında bulunarak “(Gazze’deki) İnsanların tıbbi ve gıda ihtiyaçlarını karşılamamak için hiçbir mazeret olamaz. Bunun hemen yapılması gerekiyor.” diye konuştu.


ABD Başkanı Biden, 4 Nisan’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde “Gazze’de acil ateşkes sağlanması” ve “İsrail’in bu konuda ateşkese yönelik adım atması” çağrısında bulunmuştu.


Biden, görüşmede, Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının İsrail tarafından öldürülmesini de gündeme getirerek WCK ve bölgede görev yapan insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırıların ve Gazze’deki insani durumun “kabul edilemez” olduğunu vurgulamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu