Türkiye

Amcaoğlu,TC Ticaret Bakanı Bolat ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile görüştü.. Görüşmelerde iki ülke arasında ticaret ve yatırım alanlarında istişarelerde bulunuldu, önemli kararlar alındı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ankara’da temaslarda bulundu. Bakan Amcaoğlu ilk temasını Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat’la gerçekleştirdi.

Amcaoğlu, Bakan Bolat ve ekibiyle, ülkenin e-ticareti ile kıyı ticareti kapsamında yapmış olduğu yıllık ihracatı tekrardan değerlendirme, bu konudaki gümrüklerdeki uygulamaları tekrardan bir noktaya getirebilmekle alakalı görüşmeleri yapma şansı elde ettiklerini aktardı..

Amcaoğlu, küçük bir ada ülkesi ekonomisinin de ihtiyaçları doğrultusunda hem mevzuat hem de altyapılarda yapılması gerekenler var olduğuna dikkati çekti.

Amcaoğlu konuşmasında, “Örneğin Girne ve Mağusa Ticaret limanındaki x-ray cihazları ve gümrük otomasyonunun birlikte çalışabilmesini, hem altyapısının tamamlanmasıyla ilgili hem de e-ticaretin daha büyük hacimlere ulaşması Türkiye ile birlikte yapılan protokoller gereği, kıyı ticaretinin tekrardan daha da büyütülmesiyle 60 milyon dolar üzerine çıkarılabilmesinin koşullarını konuşma şansı elde ettik” ifadelerine yer verdi.

Bakan Amcaoğlu, özellikle gümrüklerdeki yapılanmayı yerinde görmek, ticaretle alakalı atılması gereken adımları sahada takip edebilmesi için Bakan Bolat’ın adayı ziyaret etmesinin söz konusu olduğunu söyledi.

Amcaoğlu, “İhtiyaca göre e-ticaret kapsamındaki uluslararası kargoculukla alakalı yapılması gerekenleri bir kez daha gözden geçireceklerini, 20 Temmuz’da Mağusa ve Girne Ticaret Limanları’na konuşlandırılacak x-ray cihazlarının açılışını yaparak, kayıt dışılığı önlemek adına yapılması gerekenleri konuştuk” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye temasları çerçevesinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile de görüştü..

Amcaoğlu ve Yılmaz görüşmesinde, kalkınma planlarının çok kısa sürede tamamlanacağı ve ekonomi ve enerji bakanlığının, başta enerji yasaları olmak üzere, Enerji Dairesi Üst Kurulu, devamında da enerji verimliliği, elektrikli şarj yasasıyla alakalı düşünceler paylaşıldı.

Özellikle enerji başlığındaki mevzuatı ve projenin nasıl şekilleneceğini hep birlikte konuşma şansı elde ettiklerini ifade eden Amcaoğlu, organize sanayi bölgelerinin hangi noktada olduğunu konuştuklarını söyledi.

Daha iyisini yapabilmek ve milli geliri artırmak ve insanları hak ettiği yaşam seviyesine ulaştırmanın en büyük hedefleri olduğuna dikkati çeken Bakan Amcaoğlu, ellerinden gelen her türlü gayreti ortaya koyduklarını belirtti.

Amcaoğlu, “Maksimum 2030 yılında bütün projelerin tamamlanma aşamasına geleceğini, ülkenin yeşil enerjiyle yaşayan turizmin geliştiren yüksek öğretimde kaliteye ulaşan bir ülke haline gelebileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu