Dünya

AKDENİZ’DE FAY HATTI KIRILIYOR! FRANSA TÜRKİYE’YE KARŞI…

[ad_1]

Macron’un Doğu Akdeniz’e asker göndereceğini ilan etmesi Yunanistan’da sevinç çığlıklarıyla karşılandı, Başbakan Miçotakis Fransızca Twitter mesajıyla teşekkür etti. Reuters, Fransa’nın bölgeye konuşlandıracağı savaş uçakları ve geminin detaylarını ‘son dakika’ koduyla geçti. Türkiye düşmanları cephesinde bugünün en önemli gelişmesi ise, Tel Aviv-Atina hattında gerçekleşiyor.

Türkiye ile Doğu Akdeniz’de tutuştuğu bilek güreşini kaybeden Yunanistan’ın müttefikleri bir bir sahne alıyor. Son 24 saatte Fransa lideri Emmanuel Macron ve Mısır’ın darbeci lideri Abdulfettah Sisi ile görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, televizyondan ulusa sesleniş konuşması yaptı.

“Yunanistan’ın AB başta olmak üzere yalnız olmadığının bilinmesini istiyorum” diyen Miçotakis, halihazırda Doğu Akdeniz’de devam eden askeri hareketliliğin bir ‘kaza’ tehlikesi yarattığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu