Kıbrıs

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” düzenleniyor

Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik adına Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Gençlik Federasyonu işbirliğinde “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” başlıyor.

Bu kapsamlı etkinlik çevre kirliliğiyle mücadelede toplumun her kesiminden insanı birlikte hareket etmeye teşvikte bulunmayı ve çevre farkındalığı yaratmayı amaçlıyor.

Etkinliğin detayları Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu toplantıda, çevrenin ve gerçekleşecek projenin önemine değindi.

Ülkede çöpün ve buna bağlı çevre kirliliğinin şikayet konusu olduğuna işaret eden Ataoğlu, çevreye bakanlık olarak büyük önem verdiklerini ve yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını aktardı.

Ataoğlu, Çevre Dairesi’nin sivil toplum örgütleriyle her ilçede eş zamanlı çevreyle ilgili kontroller gerçekleştirdiğine de değindi.

Bakan Ataoğlu, “5 Haziran Dünya Çevre gününü sembolik olarak kutlayacağız. Ülkemizin arzu edilen çevreye ulaşmasını istiyoruz. Gençlerimize çevreye verdikleri değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başlatacağımız bu hareketin örnek bir hareket olmasını temenni ediyorum” dedi.
Gençlik Federasyonu Başkanı Mustafa Özbilgehan da bu projeyle tüm gençleri bir araya getirmek hem de çevre bilinci için farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Özbilgehan maratonun detaylarını paylaştı.

Bir ay sürecek maratonda dörder kişilik ekipler Mayıs ayının her Cumartesi daha fazla atık toplamak ve özellikle bu atıkları geri dönüştürmek için yarışacak.

Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu, 4 Mayıs’ta Girne’de 11 Mayıs’ta Lefkoşa’da, 18 Mayıs’ta Gazimağusa’da ve 25 Mayıs’ta önce Lefke sonra Güzelyurt’ta yer alacak.

3 ayrı kategorinin olacağı yarışmada en fazla çöp toplayan ilk iki ekip, en fazla geri dönüştürülebilen çöp toplayan ekip ve en fazla cam toplayan ekip ödüllendirilecek. 3 farklı kategoride toplam ödül miktarı 40 bin TL olacak.

Etkinliğin sonunda 5 Haziran Dünya çevre gününde gerçekleştirilecek ödül töreni ile dereceye girenler ödüllendirilecek.
Kayıtlar Gençlik Federasyonu’na yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu