KıbrısManşet

Rum hükümetinin sınıra dikenli tel çekmesi tepkilere yol açtı

Kıbrıs’ın güneyinde, hükümetin, KKTC’den gelen göçmenleri engellemek için sınır bölgelerine dikenli tel çekmeye başlaması ara bölgede arazisi olan Rum çiftçiler arasında tepkilere neden oldu.

Astrometis, Peristerona, Akaki ve Lefkoşa Havaalanı yakınlarına çekilen dikenli teller yüzünden arazilerine gidemeyen Rum çiftçiler Cyprus Mail’e konuşarak tepkilerini dile getirirken, dikenli tellerin toplamda 11 kilometre olacağı ve bunun yaklaşık olarak 2 kilometrelik bölümünün çekildiği bildirildi.

Gazeteye konuşan Astrometis köyü muhtarı Aris Konstantinu, hükümetin aldığı karar sonrası dikenli tellerin arazilerinin etrafına çekildiği 25’den fazla çiftçinin buralara giremediğini söyledi. Konstantinu, “Bize kapı yapacaklarını söylediler. O kapıları kim nasıl, ne saat, ne şekilde açıp geçişlere izin verecek, bunları bilmiyoruz. Yetkililerden açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ana Muhalefet AKEL de gelişmeyle ilgili bir açıklama yaparak, konunun insani boyutuna değindi. Açıklamada, tüm dünyada dikenli tel ve duvarların bir insanlık dramı olan mültecilerin hareketini engellemekte başarısız olduğunu vurgulanırken, hükümetin konuyla ilgili önceden çiftçilere hiçbir açıklamada bulunmaması da eleştirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu