Derviş Doğan

Soruşturmalar ilerlemiyor mu?

Hukukun işlemesi adaletin yerine gelmesi için bir ümit var mı diye sorarsanız,yaşanan gelişmelere bakınca o umudun giderek zayıfladığını söylemek mümkün, zira 600 kusur diplomanın bu şekilde verildiği bilgisini polise verdiği ifadesinde ifşa eden Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Genel Sekreteri ve küçük ortağı olduğu söylenen kişidir. Fakat bugüne kadar sadece  10 kişi hakkında soruşturma yürütüldü ve yasal işlem yapıldı..

Peki ya geriye kalanlar ne olacak?

Nitekim görüyoruz ki bu sahte diplomaları bir şekilde tedarik edip kullanmayanlar pas geçiliyor gibi bir görüntü var şu anda. Yani bu neye benzer biliyor musunuz banka soyulurken siz de içinde olun fakat orada yerlere saçılan paraları çantanıza doldurun sonra da o çantayı çekmecenizin ya da dolabınızın içinde koyun.

Ne zaman ki polis soruşturması derinleşiyor ve bulgular sizin de o paralardan aldığınızı işaret ediyor o zaman da çıkın ve deyin ki evet bende aldım bu paralardan ama hiç kullanmadım.

Bu mudur yani?

Kimse kusura bakmasın ama sahte diploma olayında  olayın birebir içinde olan şahış çıkar ve derse ki  hak etmeden usulüne uygun olmadan bilmem kaç yüz   diploma verdik ve siz sadece 10 kişiyle sınırlı tutacaksanız bu sahteciliği bunu kimseye izah edemezsiniz.

Belli ki bu iddialar havada kaldı.

Yani diploma sahteciliğinde birilerine durumu kurtarmak adına zaman tanındı,buna delil karartması diyorlar.

Nitekim olayın patlak vermesinden sonra söz konusu bu üniversiteden ben de diploma aldım onu dolapta sakladım hiç kullanmadım diyenler de şimdi benim bu üniversiteden almış olduğum bir diploma yok demeye başladılar.

Bu ne demektir? Böyle konuşmaya başlamışlarsa kılıfına uygun düzenlemeleri de yerine getirdiler bu zaman zarfında.. Ortaya çıkan görüntü şu ki;  jet hızıyla başlayan, kamuoyundan büyük destek gören, alkış alan ve takdir toplayan süreç onca bulguya rağmen neredeyse durdu ya da durma noktasına getirildi.. Peki ama neden?

Hoş bunun nedenlerini hepimiz biliyoruz aslında, zira konu  öyle yerlere uzanacaktı ki bundan birileri rahatsız oldu. Nitekim iddia olarak kalan ve ilerlemeyen süreçte bazı siyasilerin yakınlarının veya bizzat kendilerinin ve bazı bürokratların da  doğrudan çemberin içinde oldukları günlerdir dilendiriliyor, hatta sırf bu yüzden yurtdışına kaçanlar  olduğu da iddialar arasında yer alıyor..

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu