Kıbrıs

Özdenefe ve Güçlüsoy, Adıyaman’da görülecek olan İsias Davası öncesi, Ankara’da geniş katılımlı bir toplantıya katıldı

Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe ve Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Durali Güçlüsoy Ankara’da, Adıyaman’da görülecek olan İsias Davası öncesi, Ankara’da geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısına katıldı.

Türkiye Barolar Birliği’nde yer alan toplantı sonrası Özdenefe ve Güçlüsoy BRT’ye değerlendirmede bulundular.

Özdenefe, hukukçularla teknik heyetle ve Şampiyon Melekleri temsilen katılımcılarla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İsias Davası’nın devam edeceği 26 Nisan duruşması öncesinde istişareleri gelinen son aşamayı yeniden masaya yatırdıklarını aktaran Özdenefe, “Cumhuriyet Meclisi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı olarak biz bu sürecin takipçisi olacağımızı söyledik ve takipçisi olmaya devam ediyoruz. Yapılması gereken her türlü istişare ve takip sürecinde bugüne kadar yer aldığımız gibi yer almaya devam edecek ve kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz. “ dedi.

Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Durali Güçlüsoy da, davaya verdikleri önem ve hassasiyeti vurgulamak amacıyla Türkiye Barolar Birliği’nde çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güçlüsoy, ortak davaları olan İsias davasında dava sonuçlanıncaya kadar hassasiyetlerinin ve takipçiliklerinin süreceğini ve gereken her katkıyı koymaya devam edeceklerini belirterek, “ Başbakanımız Ünal Üstel dava süreci ile ilgili yakinen ilgileniyor. Ve her adımda dava sürecini takip edip gerekli olan her şeyi tam ve doğru olarak yapılması noktasında hassasiyetlerini göstermektedir.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu