Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Çukurovalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti

Çukurovalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde barış, huzur ve güven içinde yaşandığını anımsattı.

Türkiye’nin her zaman KKTC’nin arkasında duracağını ve Kıbrıs Türkü’nü asla yalnız bırakmayacağını vurgulayan Tatar, iki devletin işbirliğine dayalı bir çözüm modelini istediklerini, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü kabul edilmeden yeni ve resmî müzakerelere başlanmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çukurovalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, dernek üyeleriyle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Tatar ziyarette yaptığı konuşmada, Çukurova Üniversitesinden kısa süre önce fahri doktora aldığını hatırlattı.

Çukurovalılar Dayanışma Derneği’nin her zaman esnaf, halk, iş insanları, çiftçi hayvancılıkla uğraşanlarla iç içe olduğunu ve işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, sorunların çözülmesi için derneğin görüşlerinin önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaret vesilesiyle herkesin Ramazanını kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, bereketli günler diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’a 1974 yılından sonra Çukurova’dan gelip ülkeye yerleşenler olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişmesi ve kalkınması için hep birlikte Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle mücadele verildiğini söyledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde barış, huzur ve güven içinde yaşandığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin her zaman KKTC’nin arkasında duracağını ve Kıbrıs Türkü’nü asla yalnız bırakmayacağını vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile 5 Nisan’da yapacağı görüşmeye de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmede Kıbrıs Meselesinde Kıbrıs Türk Tarafının pozisyonunu, uğradığı haksızlıkları ve beklentilerini anlatacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Rum tarafının tek taraflı olarak Avrupa Birliği’ne girmesinin ardından olası bir federasyon temelinde çözüm ile Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlük hakları ve askeri varlığının sona ereceğini bu nedenle iki devletin işbirliğine dayalı bir çözüm modelini istediklerini, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü kabul edilmeden yeni ve resmî müzakerelere başlanmayacağını kaydetti.

‘Kıbrıs Türkü bir anlaşmaya muhtaçtır’ diye algı yaratıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; turizm, yükseköğretim, tarım, sanayi, inşaat sektörü ve bilişimde yapılan yatırımlar ve gelişmelerle KKTC’nin kendi ayakları üzerinde duracağı bir yapının oluşturulduğuna dikkat çekti.

Kurum, kuruluşlar ve demokrasisiyle var olan devlette müreffeh yarınlara ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan sıkıntılarla ilgili de çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Yükseköğretimde yaşanan sıkıntıların aşılması için YÖK ile işbirliği yapıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yabancılara mal satışı konusunda da takiplerin yapıldığını ve yeni düzenlemelere de gidilebileceğini kaydetti.

Turizm, üniversiteler ve inşaatta yapılan yatırımlarla KKTC’nin varlığının dünyaya duyurulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’den gelen su ile tarımda yeni uygulamalara gidildiğini, tüm sektörlerde marka değerlerinin artırılması için çalışmaların süreceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu