Kıbrıs

2.Turunç Çiçeği Festivali başladı

Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği ile Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi işbirliğinde 2.Turunç Çiçeği Festivali düzenleniyor.

Yarına kadar sürecek festival Lapta Sahil Yürüyüş Yolu-Oteller Bölgesi Başlangıç noktasında yer alıyor.

Kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan festivalde kurulan standlarda da Kıbrıs Türk kültürü ve mutfağına özgü yiyecek, içecek, el sanatları ve hediyelik eşya satışı yapılıyor.

Festivalin açılışında konuşan Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sultan Keskinel, festivallerin bir ülkenin kültürünü, geleneklerini yaşatmanın en güzel yollarından biri olduğunu belirtti, amaçlarının Lapta’yı, yeniden turizm cenneti haline getirmek olduğunu kaydetti.

Akademi Sanat Derneği Başkanı Gencay Eroğlu da pandemi ve deprem felaketi nedeniyle toplumda büyük travmalar yaşandığını dile getirerek, iyileştirici özelliği olan kültür sanat faaliyetlerinin bir milletin kan damarı olduğunu vurguladı…

Turizm Planlama Dairesi Müdürü Mazlum Kortaş ise Lapta’nın doğal güzellikleri korunarak, gelecek nesillere sürdürülebilir bir çevre bırakılmasının önemine işaret etti.

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser de belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, kısa süre sonra Lapta Sahil Yürüyüş Yolunun, bakım ve tadilattan geçirileceğini, aydınlatma ve güvenlik kameraları yerleştirileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu