Kıbrıs

Mormenekşe Kültür Sanat ve Üretici Festivali .Köyde halk dansları gösterileri konserlee, renkli etkinlikler gerçekleştiriliyor

Mormenekşe 2.Kültür Sanat ve Üretici Festivali bugün gerçekleştiriliyor.

Mormenekşe gün boyu halk dansları gösterilerine konserlere, renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kurulan standlarda ise, Kıbrıs kültürünü yansıtan yerli ürünlerin satışı yapılıyor.

Mormenekşe Kültür Sanat ve Üretici Festivali’nin 2’inci düzenlendi.

Birçok renkli etkinlik gün boyu devam ederken bölge kadınları ürettiklerini satma fırsatı buldu.

Festival; Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Hayriye Tokyay’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Tokyay, 10 yıldır aktif olarak kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda güçlenmelerini ve kültürün gelecek nesillere taşınabilmes amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyleyedi.

Mormenekşe Muhtarı Saim Aytürk ve Üreten Kadınlar adına konuşan Sevil Emirzade, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimoğlu ve Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de festivaldeki konuşmalarında üreterek var olunabilineceğine işaret etti.

Festivale Meclis Başkanı Zorlu Töre de katıldı.

Töre konuşmasında kültür sanat festivallerinin önemine işaret ederek, bu tür etkinliklerde üretene de tüketene de saygı duyulmasını istedi ve katkı koyanları kutladı.

Töre konuşmasında İran’ın İsraile açtığı savaşa da değinerek, bunun kabul edilemeyeceğini dile getirdi ve “ Biz dünyada savaş istemiyoruz, barış olsun, dostluk kazansın, Biz Mavi Vatana da KKTC yede sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da kadınların üretken yapısının güçlendirilmesi ve bu topraklarda kendi ültürüyle varlığını sürdürmesinin önemine vurgu yatı.

İran’dan İsrail’e başlatılan çatışmanın durması, Gazzedekilerin yaşadıklarının son bulması dileğini yineleyen Tatar, herkesi sağduyuya davet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu