Kıbrıs

Kuzu eti fiyatlarında düzenleme yapıldı…Başbakan Üstel: Kuzu eti fiyatı 550 TL’yi geçmeyecek

Bakanlar Kurulu Başbakan Ünal Üstel başkanlığında toplandı.

Başbakan Üstel, toplantı sonrası basına açıklama yaparak, daha önceden Ekonomi, Maliye ve Tarım Bakanı’na verilen görev doğrultusunda etteki fiyatın yükselişinin durdurulması için çalışma yapıldığını ve bunun Bakanlar Kurulu gündemine geldiğini belirtti.

Üstel, hayvancının da mağdur olmaması adına hayvan yetiştiricileri ve kasaplar birliği ile yapılan istişare sonucu bir protokol imzalanacağını ve hükümetin küçükbaşa destek vereceğini açıkladı.

Artık herkesin bayram ve sonrasında da hafta sonu mangal yapabileceğini belirten Üstel, açıklanacak fiyatların kullanılıp kullanılmadığının da ilgili bakanlıklarca denetleneceğini söyledi.

1 yaşını geçmeyen kuzular için kuzu başına 800 TL teşvik verileceğini ifade eden Üstel, kamuoyu ile paylaşılan fiyatlar çerçevesinde denetimlerin yapılacağını, halkın 550 TL’den fazla ücretle satılan kuzu etini almayıp, ihbar etmesini istedi.

Üstel, hükümetin prim desteğini de sürdüreceğini ve hayvancılar ile kasaplarla protokolün bu doğrultuda imzalanacağını da sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu