Kıbrıs

2. Mobilya Fuarı Lefkoşa Fuar Alanı’nda açıldı

Mobilya Sanayicileri Derneği ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın ortak organizasyonuyla 2. Mobilya Fuarı Lefkoşa Atatürk Kültür Parkı Fuar Alanı’nda açıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Ciddi, mobilya sektörünün, sanayi odasının bir gururu olarak her zaman yatırımlarına devam edeceğini söyledi.

Ciddi, “Sektörümüz 1974’ten beri yaptığı yatırımlarla 4 bin civarı çalışana, 350 civarı atölyeye ve yıllık 125 Milyon Euro’luk bir kapitale sahiptir. KKTC’de kapalı çatı altında faaliyet gösteren en büyük sanayi dalıdır mobilya sektörü. Sektör kendini her geçen gün daha da geliştirerek dünyayla paralel kalitede ürün üretmeye devam etmektedir” dedi..

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ise, mobilya fuarının açılmasının kendileri için önemli ve gurur verici olduğunu söyledi.
Kamacıoğlu, “Oda bin üye ile hizmet ediyor, ciddi bir büyüme oldu. Sektörler içinde en önemli grup mobilyacılardır. Kendi alt sektörlerini oluşturup, kendi gelişimlerini avrupa standartlarında yapıp güneye yapmış olduğumuz yeşil hat ticaretinde en önemli sıralarda yer alarak ülkemizin önemli bir sektörü haline geldi. KTSO son 3 yıldır ülke için daha fazla üretim yapabilmek için ciddi çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar içinde 11 yıldır bekleyen OSB yasası yürürlüğe girdi eksikleri olmasına rağmen. İnşallah sabnay bölgelerimizi daha iyi daha çağdaş bir noktaya getiririz” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da, fuarların ülkedeki sanayi yatırımının ve üretiminin görünmesini sağlayan en güzel noktalar olduğunu söyledi.
Amcaoğlu, “Şu anki fuar alanı uzun yıllardan beri çok önemli bir yatırım şansı bulmamış olsa da elimizdeki kıt kaynaklarla, buradaki alt yapıyı kullanarak inşaat sektöründen sonra ikinci sırada olan mobilya sektörünü daha da görünür hale getirmek için fuarın yapılması bizim için çok önemlidir. Çok yakın zamanda aklımızdakileri hayata geçirebilirsek, bu eski yapının içinde değil daha geniş daha katılımlı, sanayicinin ürettiğini daha görünebilir kılabilecek bir hareket başlatmak şansı elde edeceğiz” dedi.

Amcaoğlu konuşmasında, sanayicinin pandeminin ardından yeniden üreterek, kendi bendine sahip çıkabildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkan vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, KKTC’de mobilya sanayisinde, genelde ise sanayi sektöründe ciddi yatırımlar olduğunu söyledi.

Töre, “Bine yakın bir sanayicinin sanayi odasına kayıtlı olması büyük başarıdır. Yerli sanayiyi korumak ve daha ileriye götürmek de devletimizin hükümetimizin görevidir. Üretmeyen toplum yok olur mutlaka yerli sanayiye ve yerli üretime sahip çıkılmalıdır. Destekleri artırma ve girdi fiyatlarında neler yapılabilir bunları hükümet zaten düşünüyor ve yapmaya da çalışlıyor. Keşke sadece Yeşil hat tüzüğü üzerinden değil de doğrudan ticaret yoluyla ürettiklerimizi satabilsek. İnşallah bu da olacak. Bu noktada ciddi bir haksızlık var. Annan planında ticarete yakınız olacak dendi ama verilen sözler tutulmadı. Sanayicilerimiz yine de yeşil hat üzerinden bir şeyler yapıyor” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı.

brt

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu