Kıbrıs

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti“Türk Dünyası Nevruz Şenliği” düzenledi

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti, Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi ve Azerbaycan Devlet Diaspora Başkanlığı, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ve Uluslararası Final Üniversitesi’nin desteğiyle, dün akşam “Türk Dünyası Nevruz Şenliği” düzenledi.

Lapta’da bulunan Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi’nde yer alan etkinlikte Nevruz ateşi yakıldı.

KKTC Çağdaş Müzik Derneği solistleri ile Azerbaycan ve Türkiye’den sanatçılar da katıldığı şenlikte, Türk Dünyasının nevruz gelenekleri de sergilendi.

Saygı duruşu İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, daha sonra Azerbaycan Devlet Sanatçısı Gülyaz Mammadova sahne aldı.

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu,Türk Dünya’sının ortak bayramı olan Nevruz’un, yeni bir gün, doğuş, birlik ve beraberliği sembolize ettiğini belirtti.

Kültürel ilişkiler kuramayan devletlerin siyasi ilişkiler kuramayacağın da ifade eden Hasanoğlu, KKTC ile Azerbaycan arasında kurulan, ekonomik kültürel ve sosyal ilişkilerin, KKTC’nin Azerbaycan tarafından tanınmasına kadar gideceğine inanç belirtti.

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti her yıl Azerbaycan Devlet Diaspora Başkanlığı’nın desteği ile bu geleneği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşatılması amacıyla etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Hasanoğlu, Birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramının KKTC’de kutlanmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Aktaş da, Nevruz’un, umut, birlik ve beraberliğin simgesi olan,Türk Dünyası’nın çok önemli kadim geleneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, Türk kültürünün bu vazgeçilmez geleneğinin yaşatılarak, gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

EkoAvraysa Vakfı Başkanı Hikmet Eren de, ‘Türk Ulu Günü’ olarak anılan ‘Nevruz’un Türk Dünyası’nın ortak bayramı olduğunu anımsatarak, Nevruzla birlikte iyiliklerin çoğalmasını, kötülüklerin yok olmasını diledi.

Azerbaycan Devlet Sanatçısı GülyazMammadova, Azerbaycanlı sanatçılar RavanZeynalov, NahidAhmedov, Türkiye Halk Müziği sanatçısı ve Ozanlık Geleneği Temsilcisi Sezer Aslan, Çağdaş Müzik Derneği solistleri Nilay Pınardan ve Akın Zabit de sahne aldığı etkinlikte, Türk Dünyasında Nevruz gelenekleri de sergilendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu