Kıbrıs

“Türk Dünyası Nevruz Şenliği” düzenleniyor

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti (AKDC), Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi (HAAL) ve Azerbaycan Devlet Diaspora Başkanlığı, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ve Uluslararası Final Üniversitesi’nin desteği ile “Türk Dünyası Nevruz Şenliği” düzenliyor. Düzenlenecek olan şenliğe KKTC Çağdaş Müzik Derneği solistlerinin yanı sıra Azerbaycan ve Türkiye sanatçıları katılacak.

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada;

‘Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti (AKDC), Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi (HAAL) ve Azerbaycan Devlet Diaspora Başkanlığı, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ve Uluslararası Final Üniversitesi’nin desteği ile “Türk Dünyası Nevruz Şenliği” düzenleyecektir. Ayrıca şenliğe KKTC Çağdaş Müzik Derneği solistlerinin yanı sıra Azerbaycan ve Türkiye sanatçıları katılacaktır.“Nevruz” tüm varlıklar için yeniden doğuş, diriliş ve doğamızın bahar güneşi ile yeni gün olarak bayram ilan edilmektedir. Türkler vasıtasıyla Asya ve Avrupa başta olmakla tüm dünyaya yayılmıştır. Nevruz geleneklerinin yaşatılmasının temeli Ergenekon Destanı’dır. Dünya Türklerinin var olma düşüncesinin temeli ve sembolü olan nevruz tarih boyunca kutlanmış, yaşatılmıştır.Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti her yıl Azerbaycan Devlet Diaspora Başkanlığı’nın desteği ile bu geleneği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşatılması amacıyla etkinlikler düzenlemektedir. Birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramı bu yıl da yurdumuzda çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır.
Bu etkinliklerin devamı olarak 27 Mart 2024 tarihinde Haydar Aliyev Uluslararası Kültür merkezinde “Türk Dünyası Nevruz Şenliği” düzenlenecektir. Tüm halkımıza açık olacak etkinliğe Azerbaycan Devlet Sanatçısı Gülyaz Mammadova, Azerbaycanlı sanatçılar Ravan Zeynalov, Nahid Ahmedov, Türkiye Halk Müziği sanatçısı ve Ozanlık Geleneği Temsilcisi Sezer Aslan, Çağdaş Müzik Derneği solistleri Nilay Pınardan ve Akın Zabit konseri olacaktır. Nevruz geleneklerinin de sergileneceği etkinliğe tüm halkımız davetlidir.’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu