Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı

21 Niisan 24 (TAK): Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kalavaç Muhtarlığı ve Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Kalavaç Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Festivalde yaptığı konuşmada,  eski Kalavaç  Muhtarı Ömer Meraklı’ya selamlarını iletti, yeni Muhtar Halil Karasoy’a çalışmalarında başarılar diledi.

 

Cumhurbaşkanı Tatar, nesilden nesile yapılan çalışmalarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğe emin adımlarla taşınacağını vurguladı.

 

Kalavaç’ta EOKA saldırılarına karşı direnen Mücahit bir halkın evlatları ve torunlarının  bağımsız, hür ve güven içinde festival düzenlediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; kültür, sanat, edebiyat, folklor ve geçmişten gelen haklarla Kıbrıs Türkü’nün yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

 

1571 yılından itibaren Türk toprağı olan Kalavaç’ta geleneklerin kuşaktan kuşağa aktarıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, köy halkını gösterdikleri bağlılıktan dolayı tebrik etti.

 

Kalavaçlıların büyük şehirlere ve yurt dışına gidip oralarda da başarılar elde ederek kültürlerine sahip çıktığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, tüm Kalavaçlılara sevgilerini iletti

 

Kıbrıs Türkü’nün tek yürek olduğunu ve kalbinde KKTC’nin attığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa 2 devletin iş birliğine dayalı olacağının altını çizdi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve askeri varlığından vazgeçilmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Gazze’de yaşanları ve dünyanın birçok yerinde çatışmaları gördükçe Kıbrıs meselesinde yaşanacak bir zafiyetin, Kıbrıs Türkü’nü 1960’ların öncesine götüreceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri ve katkı koyanları tebrik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu