Kıbrıs

Öztürk, Azeraycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova tarafından kabul edildi

Türk Dünyası Parlamentoları Dışişleri Komisyonları Toplantısı için Azerbaycan’da bulunan Cumhuriyet Meclisi Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Yasemi Öztürk, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova tarafından kabul edildi.

Görüşmede Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile toplantı için Bakü’de bulunan Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan Parlamentolarının Dışilişkiler Komitesi Başkanları da yer aldı.

Yasemi Öztürk, görüşmede yaptığı açıklamada Türk dünyasının ayrılmaz parçası olan KKTC’nin Azerbaycan’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Karabağ’da elde edilen zaferin kendileri için de büyük bir zafer olduğunu kaydetti.

5 Nisan’da Milli Meclis’te Azerbaycan-KKTC parlamentolararası dostluk grubu kurulmasının onaylanmasını tarihi bir olay olarak niteleyen Öztürk “Dostluk grubunun kurulması nedeniyle şahsınızda milli meclis başkanı olarak size ve değerli vekillerinize Cumhuriyet Meclisi başkanımız sayın zorlu töre ve tüm milletvekillerimiz adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” dedi.

Komite Başkanı Öztürk, bugün Komite Üyesi Milletvekili Ongun Talat ile birlikte Şuşa kenti, 1992 yılından bu yana işgal altında olup 28 yıl sonra Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından geri alınan Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Şuşa kentine konuk ülke heyetleri ile birlikte ziyaret gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu