Kıbrıs

YÖDAK Başkanı Hocanın, YÖK Başkanı Özvar ile görüştü

KKTC‘deki yükseköğretimin kalitesinin artırılması konusu Ankara’da görüşüldü.

Ankara’da temaslarda bulunan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile bir araya geldi. Özvar, Yükseköğretim sisteminin daha iyi bir seviyeye ulaşması için KKTC’ye destek vereceklerini belirtti.

KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, Ankara’da Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile görüştü. Görüşmede, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçakda yer aldı.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, görüşmede, KKTC‘deki yükseköğretimin kalitesinin artırılması, YÖK’ün tecrübe ve birikiminden yararlanılması üzerinde duruldu.

Özvar, YÖDAK’ın gerekli altyapısının güncellenmesi, kalite denetim sistemlerinin oluşturulması, bilişim altyapısının geliştirilmesi ve yükseköğretim sisteminin daha iyi bir seviyeye ulaşması için destek vereceklerini belirtti.

Özvar, bilgi ve tecrübeleri KKTC ile paylaşacaklarını, KKTC üniversitelerini dikkatle takip edeceklerini, YKS kılavuzuna giren KKTC üniversitelerine yönelik denetim faaliyetlerini daha etkin hale getireceklerini ifade etti.

“Türk üniversitelerini dünyada nerelere taşıyorsak, kalite standartları konusunda gereğini yapan KKTC üniversitelerini de oralara taşıyacağız” diyen Özvar, son yıllarda yükseköğretim alanında bütün dünyada büyük bir rekabet yaşandığına ve tüm ülkelerin uluslararası öğrenci sayılarını artırmaya çalıştığına işaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu