Kıbrıs

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlik ve kutlamaları yarın başlıyor… Türk milletinin milli iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılında etkinlikler kortej ile başlayacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, KKTC’de 18- 23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek tören ve etkinliklerlele kutlanacak.

Etkinlikler yarın saat 09.00’da açılış kortejiyle başlayacak. Lefkoşa merkez okullarından gelecek öğrenci ve sorumlu öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile birlikte Atatürk Büstü’ne çelenk koyacak, ardından Cumhurbaşkanlığı bahçesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret edecek.

Kortejin Ledra Palace trafik ışıkları güzergahından Cumhuriyet Meclisi’neulaşmasının ardından 18 – 23 Nisan Haftası etkinliklerinin açılışı yapılacak.

Kortej ve tören sırasında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak; şiir, bale, dans, halk dansları ve jimnastik gösterileri sunulacak.

18 – 23 Nisan Haftası etkinlikleri çerçevesinde çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen “III. Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi”nin açılışı yapılacak.

Kutlama programı çerçevesinde, tüm ilçelerdeki okullardan gelecek öğrencilerden oluşacak bir heyet, 22 Nisan Pazartesi günü devlet protokolünü ziyaret edecek.

Aynı gün, 50 öğrenci Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret edecek ve “çocuk hakları” gündemiyle temsili olarak Meclis Genel Kurulu toplanacak.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu 23 Nisan Salı günü saat 8.00’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin Bayrak Radyo ve Televizyonu’nda konuşma yapacak.

Gün nedeniyle Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde devlet töreni düzenlenerek Anıt’a çelenk bırakılacak.Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gün boyunca okullarda ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu