Kıbrıs

Töre:Azerbaycan Çalıṣma Grubu, Mayıs’ta KKTC’ye gelecek

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası İlişkiler Çalışma Grubu’nun Mayıs ayı içerisinde KKTC’ne ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Töre, Mormenekşe 2.Kültür Sanat ve Üretici Festivali’nin açılışına katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Bütün festivallere katılmaya çalıştığını ifade eden Töre, üretene de tüketiciye de büyük saygı duyduklarını belirtti.

Üretilenleri iyi değerlendirip onlara pazarlar oluşturmanın devleti yönetenlerin görevi olduğuna işaret eden Töre, son zamanlarda kadınların kurmuş olduğu kooperatiflerin ne kadar başarılı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Güney Kıbrıs’ın İsrail’e yaptığı askeri tatbikata değinen Töre“Rumlar ateşle oynamayı kendilerine vazife edindiler” dedi.

Rum Yönetimi Meclis Başkanı’nın Azerbaycan’a protesto mektubu göndermesini eleştiren Başkan Töre, tüm engelleme girişimlerine rağmen Azerbaycan-KKTC Parlamentolar Arası İlişkiler Çalışma Grubu ve TBMM Dsotluk Grubunun Mayıs ayında KKTC’ne geleceğini ifade etti.

Gazze’de 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Töre, bazı çevrelerin İsrail’i masum göstermek için sıraya girdiğini kaydetti.

Dünyanın hiçbir yerinde savaş istemediklerini vurgulayan Töre, dostlukların ve barışın hakim olmasını istediklerine değindi.

Avrupa değerleri ve BM İnsan Hakları Bildirgelerinin hiç bir anlamı kalmadığını söyleyen Töre, üslerin de kullanıldığı iddiaları olduğuna işaret etti ve “Doğu Akdeniz’i adeta bir savaş bölgesi haline getirdiler. Biz Mavi Vatana, Anavatan’a ve Azerbaycan’a da sahip çıkıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu