Derviş Doğan

Ne yazık ki üstünü örtmeye çalışıyorlar algısı oluştu..

HP Genel Başkanı Kudret Özersay geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saatlerinde Polis Genel Müdürlüğüne başvurduklarını ve  devam eden yolsuzluk soruşturmaları hakkında bilgi talep ettiklerini duyurdu. Akabinde de

Yükseköğretimde yaşananlar sıkıntıları Meclis kürsüsünden tekrardan gündeme getiren Erhürman, “Güzelyurt’ta polis tarafından yürütülen soruşturmada bir örtme bastırma mı var sorunu kamuoyu algısında yerleşmiş durumdadır” dedi. Bu konunun böyle ele alınmadığının gösterilmesi gerektiğine işaret eden Erhürman, Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) de süreç içerisinde açıklamalarında eksiklikler olduğunu anımsattı..

Her iki parti lideri de kaygılı.

Zira yürütülen soruşturmaların dondurulduğu ya da örtbas edildiği yönünde kamuoyunda da bir algı yerleşti. Nitekim insanlar bu şekilde düşünmekte yerden göğe kadar haklıdırlar. Nitekim ilgili üniversitenin bir yetkilisinin kendi ifadesiyle kayıt altına alınan 600 küsür diplomanın bu şekilde hak etmeden usulüne uygun olmadan  verildiği yönündeydi. Geriye dönüp baktığınızda bu şekilde diploma tedarik edenlerin sadece 10 kişi  ile sınırlı tutulması ve sadece yaklaşık 10 civarı kişi hakkında yasal işlem yapıldı..Peki ya diğerlerinin akıbeti ne olacak? Bu arada

“Kuzey Kıbrıs’ta Yolsuzluk Algısı 2023 Raporu” açıklandı. Rapora göre, KKTC listedeki 180 ülke arasında 27 puanla 140’ıncı sırada yer aldı. Dünya ortalaması 43 puan olurken, Güney Kıbrıs 53 puanla 49’uncu; Türkiye 34 puanla 115’inci sırada.

Ülkede son yıllarda yaşananları ve yukarıdaki istatistik bilgileri önümüze koyduğumuz zaman bugün geldiğimiz noktanın sürpriz olmadığını hatta bugünlerin göstere göstere açık açık geldiğini tereddütsüz söyleyebiliriz.

Dolayısıyla ucu kime dokunacaksa dokunsun yapılan tüm sahtekarların, sahtekarlıkla kazanım elde edenlerin, bu sahtekarlıklara yardım ve yataklık edenlerin, bundan nemalananların, üstünü örtmeye çalışanların hesap vermesi her şeyden önce hukuk nezdinde  ahlaki bir öncelik olmalıdır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu