Kıbrıs

Başbakan Üstel:Ortak davamızın ve verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız

Başbakan Ünal Üstel, Adıyaman’da Cuma günü devam edecek İsias duruşmasına katılacak.

Adıyaman öncesinde hukukçularla görüşmek amacıyla İstanbul’a giden Başbakan Üstel, Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

“Deprem’de kaybettiğimiz yavrularımız için adalet arayışımız sürüyor” diyen Üstel, “bu dava KKTC’nin davası demiştik. Hepimizin ortak davası demiştik ve bu sözümüze uygun davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan, hükümet olarak dava sürecini yakından izlediklerini ve katkı yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Üstel, “ilk duruşma sürecini Adıyaman’da takip etmiştik. Daha sonra hukuk ekiplerimizle sayısız toplantılar gerçekleştirdik. Onları iki kez Kıbrıs’a getirdik, toplantılar yaptık, gelişmeleri yakından izledik. Yetmedi, oluşturduğumuz meclis heyetimizi geçtiğimiz hafta Ankara’ya yolladık çalışmaları yerinde takip etmelerini sağladık. Uzman heyetler tarafından bilir kişi raporlarının hazırlanması noktasında da devreye girdik. Raporların hazırlanmasına ciddi katkılar sağladık. Başbakan olarak ben ve Başbakanlık ekibimiz bu dava süreçler için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Keza, meclis davaları takip komitemiz de öyle…”

Başbakanlık olarak, ilk duruşmada 100’e yakın ekibi, Adıyaman’a taşıdıklarını hatırlatan Üstel, Başbakanlığın katkıları ve koordinasyonunda, 26 Nisan’daki duruşmaya da büyük ve geniş bir heyetle katılınacağını söyledi.

Üstel, “Özetle, Bir başbakan ve başbakanlık olarak bir davanın takibi ve bir davanın yürütülmesi ile alakalı ne gerekiyorsa yaptık, nerede olmamız gerekiyorsa olduk. Ve olmaya da devam ediyoruz. Bugün de hazırlanan yeni raporlar ve davaya ilişkin son gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere önceden İstanbul’a gidiyorum. Yarın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelecek ekiplerle İstanbul’da buluşarak Adıyaman’a hep birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Depremde evlatlarını kaybeden aileleri bir gün bile yalnız bırakmadıklarını ve bırakmamaya da devam edeceklerini belirten Başbakan Üstel, “ortak davamızın arkasındayız. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Başbakan, davaların en kısa sürede tamamlanacağına ve adaletin yerini bulacağına olan inancını dile getirerek, “Bu noktada Türk adaletine güvenimizin tam olduğunu da belirtmek istiyorum” dedi.

Üstel, “Adıyaman’da cuma günü gerçekleşecek duruşmalarda tüm hukuk ekibimize iyi çalışmalar diliyorum, ailelilere sabırlar ve metanet diliyorum, depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha Allah’ta rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu