Kıbrıs

Demokrat Parti’den açıklama:“Hükümetten çekilme kararı askıya alındı”

Demokrat Parti Genel Sekreteri Girne Milletvekili Serhat Akpınar yaptığı yazılı açıklamada hükümetten çekilme kararının şimdilik beklemeye alındığını bildirdi.
Koalisyon Hükümeti Protokolünde, Bakanlıklara bağlı kurum ve dairelerin yasal yönetimsel iç açılımlarının açıkça belirtildiği kaydedilen açıklamada zaman zaman güç yönetiminde, temsil edilen kurumlar düzeyinde oluşan ve kamuoyuna da yansıyan rahatsızlıkların giderilmeye, ortak akılla çözümüne çalışıldığı vurgulandı.

Demokrat Parti Merkez Yönetimi’nin belli dönemlerde yaşanan sorunsal süreçlerin aşılmasında ciddi çaba gösterdiği belirtilen açıklamada, son Parti Meclisi toplantısında, Parti tabanını rahatsız eden konuların devamlılığı sebebiyle, gerekmesi halinde hükümetten çekilme kararı alındığı ifade edildi.

Açıklamada konunun önemi ve hassasiyeti sebebiyle Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun DP Genel Sekreteri Akpınar tarafından bilgilendirildiği ve Genel Başkanların istişaresinin istendiği kaydedildi.

Açıklamada ülkenin içerisinde bulunduğu zor süreçler sebebiyle, Genel Başkanların istişare ile sorunları çözme idrak ve iyi niyetlerine bağlı olarak, Parti Meclisinin Kararının uygulanmaya alınmayacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu