Dünya

IKBY Başkanı Barzani, Türkiye'nin zor zamanlarda yaptığı yardımlar için teşekkür etti


IKBY Başkanlığından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.


Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağdat ziyareti, Iraklı yetkililer ile yaptığı görüşmeler, Türkiye’nin Irak ve IKBY ile ekonomik, ticari ve güvenlik alanındaki iş birliği ele alındı.


IKBY Başkanı Barzani’nin Türkiye ile her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini belirttiği kaydedilen açıklamada, Türkiye’nin zor zamanlarda IKBY’ye yaptığı yardımlar ve işbirliği nedeniyle teşekkür ettiğinin de altı çizildi.


Açıklamada, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin de Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini belirttiği, IKBY’deki Türk firmaları için yatırım ve ticaret imkanlarının olduğu ve zor ekonomik dönemlerde bile çalışmaları sürdürmeleri nedeniyle teşekkür ettiği aktarıldı.


Öte yandan KDP Başkanı Mesut Barzani de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmekten memnun olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu