Kıbrıs

CumhurbaşkanıTatar:Devletinize sahip çıkıp, daha iyi yere getirmeniz en büyük temennimdir

Lefkoşa Merkez okullarından öğrenci ve sorumlu öğretmenlerden oluşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı korteji, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Konuşma yapan öğrenciler ayrıca şiir ve dans gösterisi sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, etkinlikte yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Lefkoşa Bölgesi’nden öğrencileri ve öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı’nda görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti, tüm çocukların bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Milleti’nin ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü dünya çocuklarına adadığını belirterek, çocuklara verilen değer kapsamında gelecekte ülkeyi yönetecekleri anlayışıyıyla hareket edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sosyal ve akademik alarak çocukların en iyi şekilde eğitim almaları için uğraş verildiğini dile getirerek, çağdaş dünyanın nimetlerinden faydalanmaları, özgür irade ve kişisel gelişimleriyle çocuklara büyük değer verildiğini kaydetti.

İlkokulda kendisini okutan öğretmenlerini saygıyla anan Cumhurbaşkanı Tatar, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, “Öğretmenleri iyi şekilde dinleyip, ders çalışarak ve birbirinizle iyi geçinerek iletişim dünyasında aranızdaki diyaloğu geliştirmeniz lazım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu