Kıbrıs

Arıklı:Bizi bölmek isteyenlere karşı Zaroğlu ile önemli bir adım attık

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı BRT’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı…
Trafik kazalarını dikkate alarak cezaları artırmak istediklerini belirten Arıklı, büyük ceza içeren tasarıya Pazartesi Günü ivedilik almayı hedeflediklerini söyledi…

Arıklı, “Trafik magandalarına dur diyecek adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

Milletin Partisi ile birleşme sürecini değerlendiren Arıklı, “Bunu burada ilk kez açıklıyorum. Bizi bölmeye, YDP’yi bölüp, üyelerimizi başka yerlere savurmaya çalışanlara karşı çok önemli bir adım attık. Bertan kardeşimle kişisel kavgamızı geride bıraktık. Büyük bir birleşmeye gitmek için kolları sıvadık. Eskiden yaptıkları gibi, Yeni Doğuş Partisi gibi bizleri bölemeyecekler. Bu kez izin vermedik” dedi.

Milletin Partisi üyelerinin YDP Kurultayı’nda oy kullanmayacaklarını belirten Arıklı, “Birleşme sonrası Bertan Zaroğlu parti içinde önemli görevler üstlenecek. YDP çatısı altında bir birleşme olacak. Bu birleşme güçlerin birleşmesidir. Kurultay ile alakası yok. Bizi kurultaydaki zaferimizi gölgelemek istemiyoruz” diye konuştu.

2024’te erken seçim beklentisi olup olmadığı sorusuna da Arıklı, CTP’nin erken seçim onusunda samimi olmadığını söyledi.
Arıklı, “ CTP bu konuda samimi olsa, Kudret Özersay gibi sine-i millete dönerler ve kararlılığı öyle gösterirlerdi. Herşeyi mecliste tekrar tekrar konuşacaklar ve muhalefet yapacaklar. Halk bunu yemiyor artık. Etkili muhalefet istiyorlarsa buyurun Meclis’ten çekilin. Ortada fol yok yumurta yokken biz erken seçim istiyoruz diyorlar. Sizin istemenizle olmaz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu