Kıbrıs

Cumhuriyet Meclisi’nde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığında düzenlenen etkinliğin ardından Cumhuriyet Meclisi önünde de etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte daha sonra Türk Çocuğunun Andı okundu.

Etkinlik, Lefkoşa Necat British Koleji öğrencilerinden Armin Tuğberk’in konuşmasıyla devam etti.
Tuğberk konuşmasında Atatürk’e çocuklara ve gelecek nesillere duyduğu güvenden dolayı teşekkür ederek, “bizler senin açtığın yolda her zaman yürüyeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da “sizlerle 23 Nisan törenlerinin 104’üncü yıldönümünde buluşmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi…

Türk çocuğunun andının okunduğunu ve günün anlam ve öneminin çok güzel anlatıldığını belirten Çavuşoğlu, öğrencileri tebrik ederek öğretmenleride kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın içeriğinin daha çok anlaşılması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, 1923 yılında halkın iradesinin ortaya çıkmaya başladığını anlattı.

Çavuşoğlu, “Anavatanın bölünmez bir parçası olarak Kıbrıs’a gelen insanlar Atatürk’ün kavramlarını en erken benimseyen ve uygulayan bir halktır”dedi.

Öğretmenlerin Atatürk’ün izinde nesiller yetiştirmeye devam ettiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, Ulu önder Atatürk’ün “öğretmeler yeni nesil sizin eseriniz olacak” dediğini anımsattı…

Çavuşoğlu, 23 Nisan’ın her yıl daha coşkulu kutlanıldığını ve Atatürk’ün düşüncelerine daha çok sahip çıkıldığını ve daha çok anlaşıldığını dile getiren Çavuşoğlu, “çalıştıkça o vizyonu büyütüyoruz ve dünyada yerimizi almaya devam ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler başaracaktır” sözlerini hatırlatarak, Türk çocuğunun tarihini iyi bilmesi gerektiğine işaret etti.

Atatürk’ün “yurtta sulh cihanda sulh ilkesine” bağlı olunduğunu ifade eden Töre, topraktan, vatandan, bayraktan vazgeçilmeyeceğine vurgu yaptı.

Öğrencilerin ellerinde bulundurdukları ayyıldızlı bayrakları sallamalarını isteyen Töre, “Ay yıldızlı bayraklar göklerde dalgalanıyor,,makamlarda duruyor, hiçkimse ayyıldızlı bayrakları indirmez dalgalanmasını durduramaz” dedi.

Töre’nin konuşmasının ardından Şehit Ertuğrul İlkokulu okul bandosu gösteri sundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu