Spor

Trabzonspor sonucu kafa golleriyle alıyor


Trendyol Süper Lig’de, sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan fakat inişli çıkışlı bir grafik sergileyerek hedefine üçüncülüğü koyan Trabzonspor, 5 maçlık galibiyet özlemine geçtiğimiz hafta Atakaş Hatayspor’u sahasında 2-0 mağlup ederek son vermişti.


Bu hafta da deplasmanda Sİltaş Yapı Pendikspor’u 2-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, kötü gidişatını durdurarak sıralamadaki yerini korudu.


İşi kafada bitiriyor


Bordo-mavili takımın hücum hattı özellikle fizik gücü yüksek oyunculardan kurulu bulunuyor. Yüksek toplardaki hakimiyetiyle dikkat çeken Trabzonspor, attığı kafa golleriyle zirvede yer alıyor.

[Fotoğraf: AA]


Hem savunmasında, hem de hücum bölgesinde 1.90’nın üzerinde çok sayıda futbolcusu bulunan Trabzonspor rakip filelere tam 13 kafa gölü bıraktı. Bordo-mavilileri bu alanda 8 golle Kayserispor takip etti.


Karadeniz ekibinin Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı son 3 resmi maçta attığı kafa golleri ise dikkat çekti.


Gençlerbirliği maçında 90+6. dakikada Eren Elmalı’nın kafa golüyle müsabakayı uzatmalara taşıyan Trabzonspor, bir üst tura çıkmıştı. Bordo-mavililer, Hatayspor ve Pendikspor maçlarında da attığı kafa golleriyle sonuca gitti.


Bordo-mavililerde 5 oyuncu kafa ile gol buldu


Karadeniz Fırtınası’nda en çok kafa golünü Nijeryalı santrafor Paul Onuachu ve Enis Destan kaydetti. Nijeryalı attığı 9 golün 4 tanesini kafa ile attı.


Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyen Nijeryalı, Afrika Kupası nedeniyle uzun bir aradan sonra Pendikspor maçı kadrosunda yer aldı. 2.01 santimetre boyunun avantajlarını kullanan oyuncu attığı 9 golün 4’ünü kafa ile rakip filelere gönderdi.


Trabzonspor’un genç yıldız adaylarından Enis Destan ise 4 kez kafa golüyle rakip fileleri sarstı. Karadeniz temsilcisinde Trezeguet ve Benkovic’in 2, Denswill’in ise 1 kafa golü bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu