Dünya

Filistinli Gazeteciler Sendikası: İsrail mart ayında 6 gazeteciyi öldürdü


Filistinli Gazeteciler Sendikasının Özgürlükler Komitesi, İsrail’in basın mensuplarına karşı işlediği suç, ihlal ve saldırılarına ilişkin aylık raporunu yayımladı.


Raporda; İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırılarını farklı boyutlarda artırdığı belirtilirken, Gazze Şeridi’nde 3 gazetecinin evlerine doğrudan düzenlenen saldırılar sonucu yaşamını yitirdiği aktarıldı.


İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 3 gazeteci şarapnel isabet etmesi sonucu öldü, 9 gazeteci de yaralandı.


İsrail mart ayında gazetecilere yönelik 105 “suç ve ihlal saldırısı” gerçekleştirdi; bu ihlaller sonucu gazetecilere ait 12 ev ve tesis yıkıldı, 8 gazeteci de alıkonuldu.


Bu süre zarfında İsrail ordusunun gazetecilere ait 4 ev ve tesise baskın düzenlediği, 3 kez gazetecilere doğrudan ateş açtığı, yaklaşık 10 gazeteciyi de darbettiği bilgisine yer verildi.


Rapora göre ayrıca İsrail mart ayında 3 gazeteciyi hakim karşısına çıkardı, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da da basın kuruluşlarını hedef aldı.


Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, 3 Nisan’da yayımladığı açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde öldürülen gazetecilerin sayısının 140 olduğunu bildirmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu