Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Oruç ve Sağlık Paneli’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakındoğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ilahiyat ve tıp disiplinlerini buluşturan Oruç ve Sağlık Paneli’ne katıldı.

Panelde yaptığı konuşmada farklı 3 üniversitenin rektörlerini panelde görmenin, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün; dili, dini ve kültürüyle Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın Osmanlı İdaresi’nden çıkıp İngiliz İdaresi’ne girdiği dönemde kimliğini ve maneviyatını unutmadığını, gelenek ve adetleriyle ibadetini en iyi şekilde sürdürdüğünü vurguladı.

Kilisenin başını çektiği Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türkü’nü yok etmek ve adayı Yunanistan’a bağlamak için uğraştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Allaha inandık, imanımızla direnerek varolduk” diye konuştu.

İslam devleti olan KKTC’de ibadete önem verildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin de küçük yaşlardan beri oruç tuttuğunu ifade etti.

Uzun saatler aç kalmanın zor durumdaki insanları anlamak için önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, iftarda ve sahurda birlikte yemenin anlamlı olduğunu aktardı.

“Din, Allah ile kul arasındadır. İnsan kendisiyle çelişmemeli ve dürüst olmalı” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, panelde kişisel gelişim açısından orucun faydalarını uzmanların ağzından dinlemenin önemine vurgu yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu