Kıbrıs

Tatar: Federal temelde bir anlaşma Kıbrıs Türkü’nün yok oluşudur

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temaslarda bulunan Yusuf Kanlı başkanlığındaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada Kıbrıs meselesine değinen Cumhurbaşkanı Tatar Kıbrıs konusunda 3 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin de tam desteği ile yeni bir siyaset yürüttüklerine işaret etti.
Tatar, Kıbrıs’ta Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıs Türkü’nün de egemenlik hakkı olduğu belirterek, Kıbrıs Türkünün, Kıbrıslı Rumlar kadar devlet tecrübesi olduğunu söyledi.

Rumlar’ın Avrupa Birliği’ne girmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’nde olmaması nedeniyle dengelerin Kıbrıs Türkü’nün aleyhine değiştiğini belirten Tatar, artık Kıbrıs’ta mutlak suretle iki egemen devletin işbirliği olabileceğini vurguladı.

Tatar “Aksi takdirde burada federal temelde bir anlaşma olduğunda ve burası tamamen AB’de olur, AB’de sınır olmadığı için kısa bir süre sonra Türkiye Kıbrıs’tan tümüyle çekilmek zorunda kalacaktır. Böyle bir durumda kısa bir süre sonra otoritelerini kuzeye de yayacakları için o gün bizler için ölüm fermanıdır. Kıbrıs Türkü’nün yok oluşudur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye’nin de desteğini alarak yeni siyaseti bütün dünyaya duyurmakta olduklarını söyleyen Tatar, “KKTC’yi hala daha tanımıyor olabilirler ancak KKTC gerçeği ve artık diplomasi trafiğinde artık yerini bulmuştur” dedi.
Tatar, KKTC’nin başarıları, ve farklı sektörlerdeki kalkınma süreçleri ile kendi ayakları üzerinde durabilecek bir statüye kavuşmakta olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu