Kıbrıs

Bakanlar Kurulu’nda bugün çocuklar vardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizde etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.
Etkinlikler kapsamında, 6 ilçeden 15 çocuk Bakanlar Kurulu’nu ziyaret etti.

Bakanlar Kurulu Salonu’nda çocukları karşılayan bakanlar yerlerini çocuklara bıraktı.

Başbakan Ünal Üstel yaptığı kısa konuşmada, bugünün küçüklerinin yarının büyükleri olacağına dikkat çekerek, “Görevlerinizi geleceğin idarecisi olacak olan çocuklarımıza bırakacağız” dedi.
23 Nisan 1920 tarihinin çok önemli bir tarih olduğunu söyleyen Başbakan Üstel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi esaretten kurtardığını anlattı.
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’yi esaretten kurtararak TBMM’yi kurdu ve çocuklara bugünü bayram olarak armağan etti. Bizde özgürce KKTC’de yaşamak için çok uğraşlar verdik ve sizde gelecekte KKTC’yi yaşatmak için uğraş vereceksiniz. Geleceğin bakanları olarak sizler ülkeyi daha da refah günlere taşımak için çalışacaksınız. Bugün sizin gününüz hayırlı ve uğurlu olsun.”
Başbakan’ın konuşmasının ardından Başbakan koltuğuna oturan Gazi Canbulat İlkokulu öğrencisi Ebrar Birgin de kısa bir konuşma yaptı.

Ebrar “Bize bu güzel günü armağan eden Atatürk’e teşekkür ederiz. Dünya bir günlüğüne olsa bile çocuklara bırakılsa hep kardeşlik ve dostluk kazanacak” dedi.

Daha sonra kabinede yer alan bakanların koltuklarına oturan çocuklar duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Ardından Başbakan Ebrar Birgin ’23 Nisan’ şiirini okudu.

Ziyaretin sonunda bakanlar ve çocuklar Başbakanlık önünde bir de anı fotoğrafı çektirdi.

brt

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu