Kıbrıs

Cypfruvex üretim tesisleri önünde toplanan narenciye kesim ekipleri eylem gerçekleştirdi

Cypfruvex üretim tesisleri önünde toplanan narenciye kesim ekipleri eylem gerçekleştirdi.

Narenciye Kesim Ekipleri Birliği Başkanı Coşkun İşkey açıklamasında, yaklaşık 15 gündür Cypfruvex ile yapılan görüşmelerin sonucunda netice alamadıkları için eyleme gittiklerini belirtti.

Her geçen günün bu sektörle uğraşanlar için zarar olduğunu dile getiren İşkey, üçüncü ülkelerden işçi getirilmesine ihtiyaç olmadığını ve fabrikanın bir an önce sıkıntılarından kurtulup, çalışmalarına devam etmesini gerektiğini söyledi.

Kesim Ekipleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Engin Tip de, mevcut işçi sayısının yeterli olduğunu ve sıkıntılardan dolayı işçilerin geri dönüş yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Herkesin elini taşın altına koyup, bu süreci bir an önce hızlandırıp kesimlerin devam etmesi lazım” şeklinde konuştu.

Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif de, son 4 yılda kesim ekiplerinin yaşadığı sıkıntılara işaret ederek, Türkiye’den yeterince işci getirilmediğini ve mevcut işçi sayısı ile tüm hasatı kontrol altına almanın mümkün olmadığını ifade etti.

Mevcut işçi sayısının 500 kişi olduğunu da belirten Redif, günlük olarak kesilebilen en yüksek tonajın toplam 900 ton olduğunu ve hasatın Haziran ayı sonuna kadar bitirilmesi gerektiğini belirtti.

Redif, “Eksik kalan kısımlarda ihracatın önünün açıldığı noktada da bizim üreticimizin günlük 1200 -1300 ton mal hasat ederek, bu ürünü zamanında kaldırmak istiyoruz”dedi.

Redif, “Şu anda yapacağımız tek operasyon, üreticinin ürünü en hızlı şekilde yapılabilecek organizasyonlar yapmaktır. Bu konuda Başbakanın da direktifleri vardır. Üreticiyi mağdur etmeyecek çalışmayı yapacağız ve onlar da mağdur olmayacak”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu