Dünya

UNICEF Sözcüsü: Gazzeli çocuklar kabusun sona ermesi için öldürülmeyi umuyorlar


Bir süredir İsrail’in yoğun saldırılar düzenlediği ve büyük yıkıma neden olduğu Gazze’nin güneyindeki Refah şehrinden ateşkes çağrısı yapan Elder, Gazze’de gece yarısı bombardıman olduğu ve insanların buna yatakta yakalandığını vurgulayarak Gazze’deki durumun “tabutun içinde uzanmak” gibi olduğunu söyledi.


Elder, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze’de ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısının kabul edilmesinin ardından ateşkese dair bölgede çok fazla umut olduğunu ancak bu umutların da her gece bombalarla yok edildiğine belirterek, “Gazzeli çocuklar kabusun sona ermesi için öldürülmeyi umuyorlar.” şeklinde konuştu.


Martta Gazze’nin kuzeyine yönelik 40 insani yardım sevkiyatının dörtte birine izin verilmediğine dikkati çeken Elder, “Gazze Şeridi’ndeki pek çok insani yardımın belkemiği olan BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) kuzeye gıda ulaştırması artık engelleniyor. Şunu açıklığa kavuşturalım: hayat kurtaran yardımlar engelleniyor. Hayatlar kaybediliyor, haysiyet inkar ediliyor.” ifadelerini kullandı.


Elder, geçiş noktalarının açılması halinde Gazze’deki insani krizi birkaç gün içinde tersine çevirebileceklerini ancak geçişlerin kapalı olduğu ve kıtlığın “insan yapımı” olduğunu dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu