Türkiye

Türkiye ile Dünya Bankası arasında 2024-2028 programı imzalandı

 

 

Dünya Bankası ile Türkiye arasında 2024-2028 dönemi için mali ve teknik iş birliğinin temelini oluşturan programda imzalar atıldı. Dünya Bankası bu çerçevede 18 milyar dolarlık ilave finansman desteği sağlayacak.

Programın detaylarını paylaşan Dünya Bankası, Türkiye için hazırlanan program üç kilit kalkınma stratejisine odaklanacak.

Dünya Bankası ile Türkiye arasında 2024-2028 dönemi için mali ve teknik iş birliğinin temelini oluşturan program imzalandı.

18 milyar dolarlık programın detaylarını paylaşan Dünya Bankası, 3 kilit kalkınma stratejisine odaklanacak.

Dünya Bankası, kuruluşun üçüncü en büyük ülke programı olan 17 milyar dolar tutarındaki mevcut ülke portföyüne ilave olarak, çerçeve döneminde 18 milyar dolarlık kaynak sağlamayı hedefliyor.

İşbirliği Çerçevesi kapsamında, iklim değişikliğine karşı dirençliliği ve gıda güvencesini güçlendirmek için iklime uyumlu tarımın teşvik edilmesinden Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen bölgelerde ekonomik toparlanmanın desteklenmesine kadar çeşitli hedeflerle yüksek ve sürdürülebilir üretkenlik artışına odaklanılacak.

İşbirliği Çerçevesi’nde, gelir ve diğer eşitsizlikleri ortadan kaldırılmasına, kadınlar, gençler ve kırılgan gruplar için işlerin iyileştirilmesi amacıyla kapsayıcı hizmetlere, istihdam ve doğal afetlere karşı dayanıklılığın güçlendirilmesine öncelik verilecek.

Ülke İşbirliği Çerçevesi, üretkenliğin artırılması ve kamu hizmet sunumunun iyileştirilmesi için hayati bir önem taşıyan dijitalleşmeyi hızlandırma ihtiyacına da işaret ediyor.

İşbirliği Çerçevesi, Türkiye’nin 12’nci Kalkınma Planı’nı esas alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu