Kıbrıs

Turizmin incisi Girne, turizm şölenine ev sahipliği yapıyor…

“Girne Turizm Şöleni 2024”, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Girne Belediyesi’nin katkısıyla gerçekleştiriliyor.

Turizm haftası dolayısı ile gerçekleştirilecek olan ve müzik, tiyatro ve halk dansları gösterilerinin de yer alacağı Girne Turizm şölen etkinlikleri, 20 Nisan Cumartesi günü saat 10.30’da eski Girne Belediyesi binası önünde başlayacak kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Girne Antik Limanı’ndaki resmi açılış töreni ise saat 12.15’te gerçekleştirilecek. Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da yer alacağı açılış konuşmalarının ardından, akşam saatlerine kadar devam edecek müzik, dans, tiyatro ve çeşitli gösterilerle festival devam edecek.

Caesar Choir konseri, Grup Otantik, Vadili Halk Dansları Ekibi, Ahmet Ced, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Tiyatro gösterisi, Akdoğan Halk Dansları Ekibi, Ulaş Barış, TUFAD Halk Dansları Ekibi, Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Serdar Quintet, Karşıyaka Kültür ve Sanat Derneği Folklor Ekibi, Grup Rast, Alayköy Halk Dansları Ekibi, Todds And Friends konseri, Berkay, Ezgi ve Fikri Karayel konseri yer alacak şölende ayrıca, Geleneksel Kıbrıs Kıyafetleri Defilesi ile Jazz konseri de yer alacak.

Yiyecek, içecek ve el sanatları alışveriş stantlarının da yer alacağı şölende, ücretsiz Girne Antik Liman ve Girne Kalesi turları, karikatür sanatçısı Mustafa Tozakı karikatür çizimi, 31’nci Devlet Yarışması Sergisi “Benim Lefkem” kategorisi sergi ve viyolonsel dinletisi de yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu