Kıbrıs

“Adalet için koşuyoruz” maratonu yapıldı

Gazimağusa Belediyesi, KKTC Atletizm Federasyonu, Dörter İnşaat ana sponsorluğu ve iş birliğinde düzenlenen 2’inci Dörter Mağusa Maratonu gerçekleştirildi..

Spor Festivali ile başlayan etkinlik, Maraton ve koşu ile devam etti…

Spor festivali kapsamında Jimnastik, su sporları, Crossfit, yol bisikleti, şov bisikleti, dağ bisikleti gibi spor branşlarının tanıtımı ve şovları da yer aldı.

Etkinlikte Kıbrıs’ a özgü el işleri ve yiyeceklerin de tanıtımı yapıldı…

Dörter Mağusa Maratonu saat 06:45’te 42 kilometrelik Cortado Marathon Race ile başladı…

Mağusa Maratonu, 10 kilometrelik Tricon City Race ve 6 kilometrelik Roots Synergy Race ile devam ederken, etkinlik Othello Folklor Ekibi’nin halk dansları gösterisi ve 1 kilometrelik Kids Fun Run ile devam etti…

Binlerce kişinin destek verdiği ve gelirinin Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlanacak olan “Adalet İçin Koşuyoruz” halk koşusunun da yer aldığı Dörter Mağusa Maratonu’na siyasiler, bürokratlar ve belediye başkanları da katıldı…

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Cumhurbaşkan Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin konuşmalarının ardından 3 kilometrelik koşunun startı verildi.

Etkinlikte konuşma yapan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen

Karakaya,“Adalet yürüyüşünde hep birlikteyiz”diyerek, suçlular hak ettiği cezayı alana kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

Nisan ayında görüşülecek davaya işaret ederek “hep birlikte adalete bir kez daha ışık tutuyoruz” diyen Karakaya, maraton organizasyonuna destek olan herkese yürekten teşekkür ettiğini ifade etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da organizasyonun şehre renk kattığını ifade etti…

 

Şampiyon Melekler için Nisan ayında devam edecek olan adalet arayışına destek olmak için bir araya gelindiğini belirten Uluçay, Gazimağusa’nın Şampiyon Melekler için birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkan Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, herkesin Şampiyon Melekler’in ailelerine destek olmak için Gazimağusa’da olduğunu ifade etti…

Töre, “bize düşen görev adalet istemimizi dile getirmektir” dedi…

“Hepimiz biriz, onlar bizim meleklerimizdir” diyen Töre, özelde Şampiyon Melekler’in ailelerine daha sonra Gazimağusa halkına ve tüm ülkeye sabırlar diledi.

Konuşmaların ardından 3 kilometrelik halk koşusunun startı verildi…

Organizasyonda, halk koşunun tamamlanmasının ardından etkinlikler düzenlendi..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu