Kıbrıs

Yılmaz: Türkiye ve KKTC olarak her alanda işbirliğimiz ileriye taşıyacağız

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz günü birlik ziyaret için KKTC’ye geldi. .

Yılmaz, Ercan Havalimanı’nda Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
Başbakan Ünal Üstel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Ercan Havaalanı’nda ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuşmasında “Türkiye ve KKTC olarak her alanda işbirliğimiz ileriye taşıyacağız. Amacımız birlikte yükselmek, birlikte refahı artırmak, demokrasimizin, ekonomimizin standartlarını her geçen gün daha yüksek seviyelere taşımak” dedi.

Mali iş birliği programı üzerindeki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz. “Çalışmalar sonuçlanınca kamuoyu ile paylaşacağız. Burada esas aldığımız Kıbrıs Türk halkının faydası, menfaati, daha üretken, daha müreffeh hale gelmesi, buna yardımcı olacak her türlü çalışmaya imkanlarımız çerçevisinde destek oluyuruz, olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz konuşmasında Güzelyurt bölgesindeki iftarda tarım sektörüne ilişkin bazı yeni projeleri açıklayacakları müjdesini de verdi.
Yılmaz, “ Tarım sektörü çok önemli. Tarım stratejik bir sektördür. , hiçbir zman modası geçmeyecek bir sektörüdür. özellikle pandemi de bunu bir kez daha insanlık olarak görmüş olduk. Dolayısıyla tarımsal üretim potansiyel devam ettirmemiz son derece önemli ama bunu da çok akıllıca yapmak durumundayız.Hem çiftçinin hem bütün toplumun kazanacağı bir şekilde organize etmek durumundayız. bu çerçevede Türkiye KKTC arasındaki ilişkileri derinleştireceğimizi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Yılmaz uluslararası boyutta da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olmaya devam ettiklerine dikkat çekerek, Azerbaycan temaslarının önemine işaret etti.
Yılmaz, “Özellikle Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde Azerbaycan başta olmak üzere, ikili temaslarda güzel gelişmeler, ilerlemeler var. Azerbaycan ile KKTC dostluk grubu kuruldu bugün itibariyle, iki devlet kardeş devletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 3 devlet tek millet diyoruz. Hayırlı uğrulu olsun . Bu adımlar önümüzdeki süreçte artarak devam eder” dedi.

Yılmaz anavatan ve garantör ülke olarak, Kıbrıs Türkünün müreffeh bir geleceğe doğru attığı kararlı adımları her daim destekleyceklerine vurgu da yaparak, KKTC’nin güvence kaynağı olmaya devam edeceklerinin altını çizdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu